Bavette s paradižnikovo omako in mozzarello v jajčevcu pečenem na žaru

Za dve osebi potrebujemo:

2 lepa jajčevca, 250gr ploščatih tankih rezancev “bavette”, 1 mozzarello, olivno olje, 1 čebulo, konzervo pelatov ali 3 domače zrele paradižnike, svežo baziliko, sol, sladkor, riban parmezan, 4 cocktail paradižnike.

Jajčevcem odrežemo spodnji in vrhnji del, ju z notranje strani popečemo na žaru in ju prihranimo za serviranje špagetov. Ostali del jajčevcev razre kižemo na kocke, rahlo solimo, malce počakamo, da iz njih odteče voda ter jih na hitro popečemo na žar plošči.

Pripravimo omako iz paradižnika. Na olivnem olju popražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan paradižnik, liste sveže bazilike, 1-2 žlički sladkorja ter sol po okusu. Omako kuhamo toliko časa, da se paradižnik zmehča in omaka zgosti.

Med tem skuhamo tudi testenine in jih odcedimo.

Spodnji del jajčevca postavimo na krožnika in ju najprej pokapamo z olivnim oljem, nato namažemo z žlico paradižnikove omake, dodamo popečene kocke jajčevc,  čez pa damo po dve rezini mozzarelle, ki smo jo pogreli na žar plošči, da se lepo razvleče čez vsebino spodnjega dela jajčevca. Nato testenine zamešamo v omako, jih posujemo s parmezanom in dobro premešamo. Z dolgo vilico jih navijemo in prenesemo na spodnji del jajčevca. Na testenine postavimo še “kapico” jajčevca. Na vsak krožnik dodamo še po dva cocktail paradižnika.

Jed, ki poleg svoje okusnosti pritegne še z videzom.

0 comments on “Bavette s paradižnikovo omako in mozzarello v jajčevcu pečenem na žaruAdd yours →

Dodaj odgovor