Pekač 30 x 20 cm
Sestavine
Za biskvit: 115 g masla, 200 g rjavega trsnega sladkorja, 2 jajci, 300 g moke, 1 čajna žlička sode bikarbone, 1 čajna žlička pecilnega praška, ½ čajne žličke soli, 340 ml pinjenca, 1 čajna žlička vanilija arome, 100 g grobo nasekljane bele čokolade, 100 g svežih malin
Za hrustljav posip: 50 g belega sladkorja, 50 g rjavega trsnega sladkorja, 100 g grobo sesekljanih mandljev
Priprava:
- Z električnimi metlicami obdelamo maslo in sladkor.
- Postopoma dodamo obe jajci. Skupno ju mešamo 10 minut, da masa postane penasta in svetle barve.
- V drugi posodi presejemo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in nazadnje sol. Premešamo.
- Suhe sestavine vmešamo v mokre. Dodamo še vanilijevo aromo in pinjenec.
- Nežno vmešamo še belo čokolado in narezane maline.
- Pripravimo hrustljav posip; zamešamo obe vrsti sladkorja ter sesekljane mandlje.
- Pekač obložimo s peki papirjem. Vanj vlijemo polovice biskvitne mase. Posujemo s polovico hrustljavega posipa. Nato prilijemo še drugo polovico biskvitne mase in tudi to posujemo s preostankom hrustljavega posipa.
- Pečemo v prej ogreti pečici na 175 stopinj Celzija 30 – 35 minut. Pečenost preverimo z lesenim nabodalcem, ko je le-to suho, je pecivo pečeno.
- Pečeno pecivo ohladimo in narežemo na enakomerne kocke.
Video recept najdete na mojem Youtube kanalu Sladko Slane Brbončice
(25) BISKVITNE KOCKE Z MALINAMI – YouTube
Foto in Video: Rudi Uran
0 comments on “Biskvitne kocke z malinami”Add yours →