Bolonjska omaka po moje

Če hočemo sestaviti musako potrebujemo praženo mleto meso in ker nas od praženega mesa do dobre bolonjske omake ločita le dva koraka, bom najprej napisala recept za bolonjsko omako po moje!, ker v spodnjo musako dodam prav gosto bolonjsko omako po moje ?

Bolonjska omaka po moje potrebuje:

1 kg mletega mesa (sama delam vedno iz doma mletega svinjskega stegna ali pleča…Tako sem se navadila in tak je moj okus, vi pa uporabite mešano ali samo goveje, vsak po svojem okusu namreč), 2 čebuli, 3 stroki česna, olje, sol, poper, paradižnikov koncentrat ter moka in voda za zgostitev.

Na vroči maščobi prepražimo na majhne kocke narezano čebulo, ko je zlato rjava dodamo mleto meso, sesekljane stroke česna ter dobro precvremo. Solimo in popramo. Zmanjšamo temperaturo ter dolijemo zajemalko vode. Meso dušimo 45 minut. Dodamo 1-2 žlici paradižnikovega koncentrata, pokuham. V lončku zmešamo malo moke in vode ter s to mešanico zgostimo mesno omako. Sama jo takrat, ko jo delam za musako, naredim precej gosto. Jed nato še 5 minut pustimo, da vre. Nato jo odstavimo. Preverimo okus, če je potrebno še začinimo.

Tako kot original bolonjska omaka se tudi različica po mojem okusu sicer najbolje poda k špagetom. Sama pa jo uporabljam še pri nešteto jedeh. Katerih? Razkrila vam jih bom postopoma…

Najboljša bolonjska omaka
Bolonjska omaka po moje

0 comments on “Bolonjska omaka po mojeAdd yours →

Dodaj odgovor