Brezglutenska torta z gozdnimi sadeži

Brezglutenska torta z gozdnimi sadeži. Temno rjava torta polna čokoladnega okusa, ki se v sredini meša z rahlo kislim okusom gozdnih sadežev.

Video recept:

Potrebujemo:

Za pekač s snemljivim obodom premera 20 cm
Potrebujemo: 200 g brezglutenske moke, 100 g rjavega sladkorja za čokoladno pecivo, 170 g čokolade za kuhanje, 2 jajci, 2 kavni žlički pecilnega praška, 1 jabolko, 50 g masla Pomurskih mlekarn, 50 ml vode, ščep soli, 2 skodelici zamrznjenih gozdnih sadežev, 3 žlice marmelade iz gozdnih sadežev, sladkor v prahu
Potrebujemo še: sveže gozdne sadeže, zlato jedilno barvo v prahu, sveži lističi mete
Čas priprave: 25 minut
Čas peke: 40 minut

brezglutenska torta z gozdnimi sadeži

Priprava:
1. V skodelici zmešamo jajca in sladkor.
2. Čokolado raztopimo skupaj z maslom.
3. Jabolko drobno naribamo in zmečkamo z vilico. Naribano jabolko vmešamo v raztopljeno čokolado in vse skupaj vmešamo v jajca in sladkor.
4. Vmešamo moko, pecilni prašek in ščep soli. Dodamo še vodo, da nastane mehka zmes.

brezglutenska torta z gozdnimi sadeži

5. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Zamrznjene gozdne sadeže operemo in pustimo na cedilu, da se dobro osušijo.
6. Pekač obložimo s peki papirjem. Vlijemo 2/3 mase in jo enakomerno poravnamo. Posujemo z osušenimi gozdnimi sadeži. Čez nato prelijemo še preostanek mase.

brezglutenska torta z gozdnimi sadeži

7. Tri žlice marmelade zmešamo z 1 žlico vode. Prelijemo po površini torte.

brezglutenska torta z gozdnimi sadeži

8. Pečemo 40 minut pri 180 stopinjah Celzija.
9. Torto popolnoma ohladimo ter okrasimo s svežimi gozdnimi sadeži ter posujemo s sladkorjem v prahu. Zlato jedilno barvo v prahu dodamo, ko je torta že porcijsko na servirnem krožniku.
10. Kot dekoracijo lahko uporabimo sveže lističe mete.

Brezglutensko moko lahko zamenjate z belo mehko moko ali s polnozrnato moko.
Torta ima mehko, malce tekočo sredico in je ravno zaradi tega privlačna že na oko. Lahko pa jo ohlajeno postavite v hladilnik in pustite nekaj ur na hladnem. Tako bo bolj kompaktna in se bo lažje rezala.
Namesto zamrznjenih gozdnih sadežev lahko tudi za nadev uporabimo sveže gozdne sadeže.
Marmelada je lahko tudi borovničeva ali katerakoli druga, pomembno je, da je temna (črna)
Zlato barvilo v prahu uporabimo po želji. Naredi bolj prefinjen izgled torte.

 

 

Print Friendly, PDF & Email