Brokoli kremna juha – izvrstna in hitro pripravljena jed, ki ne pusti ravnodušnega nobenega ljubitelja žametnih zelenjavnih juhic.
Video recept
Potrebujemo za 4 osebe:
600 g brokolija, 1 srednje velik koromač, tekoča smetana Pomurskih mlekarn, semena kumine, olivno olje, sol, rezine kruha, ki jih popečemo
Postopek priprave:
1. Brokoli razdelimo na cvetove in jih operemo. Koromač očistimo, narežemo na tanjše rezine in operemo. 20 minut kuhamo na pari ali v slanem kropu, dodamo še ščepec kumine v zrnu. Odcedimo in prihranimo vodo, v kateri se je kuhala zelenjava. Prihranimo štiri lepe cvetke brokolija za dekoracijo.
2. S paličnim mešalnikom spasiramo kuhan brokoli in koromač. Dodamo približno 500 ml vode od kuhanja in 100 ml tekoče smetane. Mešamo in počakamo, da zavre. Odstavimo.
3. Ko kremno juho serviramo, ji dodamo rezino ali kocke popečenega kruha ter cvet ali dva kuhanega brokolija.
0 comments on “Brokoli kremna juha”Add yours →