Bučke “Zucchini” panirane in pečene v pečici

Bučke “Zucchini” panirane in pečene v pečici. Bolj zdrava različica klasičnega cvrtja v olju. V pečici ohranijo več okusa in so zelo hrustljave.

Potrebujemo (za osebe) :

3-4 srednje velike bučke, 2 jajci, krušne drobtine, 4 žlice naribanega parmezana, čili (po okusu), svež peteršilj, sol

Bučke operemo in odrežemo oba konca. Zrežemo po dolžini na krajše, za prst debele palčke.

Bučke zucchini panirane in pečene v pečici

V globokem krožniku razžvrkljamo jajca.

V večji posodi zmešamo krušne drobtine, nariban parmezan, čili, svež sesekljan peteršilj in sol. Premešamo.

Bučke zucchini panirane in pečene v pečici

Vsako palčko posebej povaljamo najprej v razžvrkljanem jajcu in nato še v mešanici krušnih drobtin.

Bučke zucchini panirane in pečene v pečici

Panirane palčke iz bučk polagamo eno ob drugo na pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem.

Bučke zucchini panirane in pečene v pečici

Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, na srednjem rešetu približno 30 minut oziroma toliko, da so lepo zlato rjave barve.

Ponudimo lahko samostojno kot prigrizek, z različnimi omakami (sirova, smetanova, paradižnikova,…) v katere pomakamo ali pa kot priloga k mesnim ali krompirjevim jedem.

Print Friendly, PDF & Email