Bučke “Zucchini” panirane in pečene v pečici. Bolj zdrava različica klasičnega cvrtja v olju. V pečici ohranijo več okusa in so zelo hrustljave.
Potrebujemo (za osebe) :
3-4 srednje velike bučke, 2 jajci, krušne drobtine, 4 žlice naribanega parmezana, čili (po okusu), svež peteršilj, sol
Bučke operemo in odrežemo oba konca. Zrežemo po dolžini na krajše, za prst debele palčke.
V globokem krožniku razžvrkljamo jajca.
V večji posodi zmešamo krušne drobtine, nariban parmezan, čili, svež sesekljan peteršilj in sol. Premešamo.
Vsako palčko posebej povaljamo najprej v razžvrkljanem jajcu in nato še v mešanici krušnih drobtin.
Panirane palčke iz bučk polagamo eno ob drugo na pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem.
Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, na srednjem rešetu približno 30 minut oziroma toliko, da so lepo zlato rjave barve.
Ponudimo lahko samostojno kot prigrizek, z različnimi omakami (sirova, smetanova, paradižnikova,…) v katere pomakamo ali pa kot priloga k mesnim ali krompirjevim jedem.
0 comments on “Bučke “Zucchini” panirane in pečene v pečici”Add yours →