Bučkini ocvrtki

Potrebujemo: 2 srednje veliki bučki, 2 sveži jajci, 150 ml vode, 200 gr moke, sol, mediteranske začimbe, 2 žlici parmezana, olje za cvrtje

Bučko operemo in narežemo na zelo tanke kolobarje, jih solimo in pustimo v cedilu, da iz njih odteče voda.

Medtem v skledi razžvrkljamo rumenjake, dodamo vodo, parmezan, sol, začimbe in na koncu še moko. Dobro stepemo, da dobimo gladko maso, brez grudic, ki je dokaj tekoče. Nato dodamo še odcejene bučke in premešamo.

Olje segrejemo in z žlico vanj ulivamo ocvrtke. Z obeh strani jih ocvremo tako, da postanejo zlato rumeni.

Ocvrtke najprej položimo na krožnik, ki smo ga obložili s papirnato brisačko, da papir dobro popije odvečno maščobo.

Poleg ocvrtkov ponudimo slan beli sir ali jogurtovo omako, ki jo pripravimo iz grškega jogurta, ki ga rahlo solimo ter mu dodamo sesekljan peteršilj ali baziliko.

Ocvrtke lahko jemo tople ali hladne. Kot prigrizek ali prilogo k kateri izmed mesnih jedi.

0 comments on “Bučkini ocvrtkiAdd yours →

Dodaj odgovor