Domač burger

 

Za en tak domač Burger potrebujemo: 1 kajzer žemljico, 125gr mletega prašičkovega stegna ali plečeta, sol, poper, olje, ajvar, ketchup, majoneza, list solate, rezina topljenega sira, nalistane sladko kisle kumarice, kolobarčke čebule

Sama najraje kupim meso v kosu in ga sama doma zmeljem. V mleto meso nato dodam samo sol in poper ter meso pečem na olju v ponvi. Najprej ga z obeh strani zapečem do rjavega, potem pokrijem in dušim s kapljicami vode. Meso medtem obračam. Pečem ga 30 minut na srednji temperaturi, ker imam rada, da je meso dobro prepečeno.

Ko žemljico prerežem, na spodnji del namažem mešanico ajvarja in majoneze, čez položim rezino sira nato še pleskavico. Na vrhnjo polovico žemljice namažem ketchup, dodam kolobarje čebule, nalistane sladke kumarice ter list ali dva hrustljave solate. Nato obe obloženi polovici združim in v sredino Burgerja zapičim krajše leseno nabodalce.

0 comments on “Domač burgerAdd yours →

Dodaj odgovor