Drobljenka z jabolčnim nadevom

Drobljenka z jabolčnim nadevom je še ena izmed različic mojih jabolčnih pit. Pri tej sladici, je jabolčni nadev dušen na maslu in pusti tisti dober okus po maslu. Vrhnja plast testa pa je drobljena in od tu ime Drobljenka z jabolčnim nadevom.

drobljenka z jabolčnim nadevom
Potrebujemo:

za keramični pekač mer 28 x 19 cm

za testo: 500 g moke, 160 g sladkorja, 250 g masla sobne temperature, ščepec soli, 1 zavitek pecilnega praška, 1 rumenjak (če so majhni 2), 1 zavitek bourbonske vanilije

za nadev: rezina masla, 4 – 5 jabolk, 2 – 3 jušne žlice sladkorja, cimet

  1. V skledi pripravimo testo.
  2. K moki dodamo na majhne koščke narezano maslo sobne temperature, pecilni prašek, ščepec soli, sladkor ter burbonsko vaniljo.
  3. Vse sestavine dobro pregnetemo. Dobimo suho drobljivo testo.
  4. Vmešamo še rumenjak.
  5. Testo je še vedno precej drobljivo. In prav takšno mora biti.
  6. Pripravimo nadev. Jabolka narežemo na kocke in jih na hitro podušimo na maslu.
  7. Dodamo sladkor po okusu.
  8. Rahlo jih ohladimo in posujemo s cimetom ter premešamo.
  9. Pekač obložimo s peki papirjem.
  10. Za spodnjo plast damo v pekač 2/3 testa. Z dlanjo ga poravnamo, da je enakomerne debeline.
  11. Testo večkrat prebodemo z vilicami.
  12. Na testo enakomerno porazdelimo nadev.
  13. Čez nadev enakomerno nadrobimo še preostanek testa, ki pa ga ne tlačimo ali ravnamo.
  14. Pekač postavimo v predogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 40 minut.
  15. Drobljenko z jabolčnim nadevom ohladimo in takoj narežemo na poljubno velike kocke.
  16. Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
drobljenka z jabolčnim nadevom
Print Friendly, PDF & Email