Gratiniran chilli con carne s krompirjem in sirom

Gratiniran chilli con carne s krompirjem in sirom

za 3 – 4 osebe

2 čebuli, 2 stroka česna, 500 g mešanega mletega mesa, olje, 1 jušna žlica paradižnikovega koncentrata v tubi Droga, 1 jušna žlica moke, 50 ml zelenjavne jušne osnove, čili, 1 lovorov list, 2 kozarčka paradižnikove omake z baziliko Droga, po 1 rdeča, rumena in zelena paprika, 1 konzerva koruze, 1 konzerva rdečega fižola, 150 g sira Livada Pomurskih mlekarn, 300 g kuhanega krompirja

Priprava:

  1. V slani vodi skuhamo krompir. Ga ohladimo in olupimo.
  2. Na olju zarumenimo sesekljano čebulo in česen.
  3. Dodamo mleto meso. Pražimo
  4. Solimo, popramo in dodamo čili. Pokrito dušimo 30 minut.
  5. Dodamo lovorov list, paradižnikovo omako in paradižnikov koncentrat.
  6. Zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in povremo.
  7. Zgostimo z moko.
  8. Dodamo na kocke narezano papriko. 20 minut pokrito kuhamo, nakar dodamo še rdeč fižol in koruzo.
  9. Vse predenemo v pekač.
  10. Po vrhu chilli-ja narežemo kuhan krompir.
  11. Po krompirju potresemo riban sir.
  12. Pečemo pri 200 stopinjah Celzija 40 -45 minut.
  13. Jed naj pred serviranjem 15 minut stoji na sobni temperaturi.
Gratiniran chilli con carne s krompirjem in sirom
Print Friendly, PDF & Email