
za 3 – 4 osebe
2 čebuli, 2 stroka česna, 500 g mešanega mletega mesa, olje, 1 jušna žlica paradižnikovega koncentrata v tubi Droga, 1 jušna žlica moke, 50 ml zelenjavne jušne osnove, čili, 1 lovorov list, 2 kozarčka paradižnikove omake z baziliko Droga, po 1 rdeča, rumena in zelena paprika, 1 konzerva koruze, 1 konzerva rdečega fižola, 150 g sira Livada Pomurskih mlekarn, 300 g kuhanega krompirja
Priprava:
- V slani vodi skuhamo krompir. Ga ohladimo in olupimo.
- Na olju zarumenimo sesekljano čebulo in česen.
- Dodamo mleto meso. Pražimo
- Solimo, popramo in dodamo čili. Pokrito dušimo 30 minut.
- Dodamo lovorov list, paradižnikovo omako in paradižnikov koncentrat.
- Zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in povremo.
- Zgostimo z moko.
- Dodamo na kocke narezano papriko. 20 minut pokrito kuhamo, nakar dodamo še rdeč fižol in koruzo.
- Vse predenemo v pekač.
- Po vrhu chilli-ja narežemo kuhan krompir.
- Po krompirju potresemo riban sir.
- Pečemo pri 200 stopinjah Celzija 40 -45 minut.
- Jed naj pred serviranjem 15 minut stoji na sobni temperaturi.

0 comments on “Gratiniran chilli con carne s krompirjem in sirom”Add yours →