Gratinirane palačinke z zelenjavo

Gratinirane palačinke z zelenjavo, posute s sirom in hrustljavo zapečene.

Potrebujemo:

že pripravljene palačinke (za eno osebo 3 manjše palačinke)

Količine za 1 osebo: 2 jušni žlici oljčnega olja, 1 manjša čebula, 1 rdeča paprika “kozji rog”, 1 srednja bučka, smetana za stepanje Pomurskih mlekarn, parmezan, sol

Pripravimo palačinke. Nato na olju popražimo narezano čebulo, na kocke narezane bučke in na manjše kocke narezano rdečo papriko. Solimo. Na hitro popečemo, da dobi zelenjava lepo zlato rjavo barvo.

gratinirane palačinke z zelenjavo

V pekač nalijemo toliko smetane za stepanje, da ravno pokrije dno pekača. Rahlo solimo. Dve žlici pečene zelenjave prihranimo za čez palačinke. Vsako palačinko namažemo z žlico tekoče smetane za stepanje in nanjo po dolžini palačinke naložimo pečeno zelenjavo. Palačinko zavijemo in položimo v pekač. Tako ponovimo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Zavite palačinke v pekaču premažemo še enkrat z malo tekoče smetane za stepanje, čez naribamo parmezan in posujemo prihranjeno zelenjavo.

gratinirane palačinke z zelenjavo

Gratiniramo v pečici. Uporabimo funkcijo grill, 200 stopinj Celzija, čas pa prilagodimo pečici (cca. 5 – 10 minut). Če funkcije grill nimamo, temperaturo gratiniranja podaljšamo. Palačinke morajo postati hrustljave in zlato zapečene.

gratinirane palačinke z zelenjavo

0 comments on “Gratinirane palačinke z zelenjavoAdd yours →

Dodaj odgovor