Jabolčno pecivo, ki vas bo navdušilo s sočnostjo in nežnim okusom. Mešanica sočnih jabolk in vanili pudinga me spominja na otroštvo. Na babičina peciva. Dišala so po vaniliji.
Potrebujemo:
Za pekač premera 26 cm
Za biskvit: 5 jajc, 190 g masla Pomurskih mlekarn, 225 g sladkorja, ščepec soli, 225 g bele moke
Za nadev: 1 kg jabolk (sočne sorte), 2 čajni žlički limoninega soka, 500 ml mleka Pomurskih mlekarn, 50 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega pudinga, 1 manjše jajce
Za glazuro: 250 g kisle smetane Pomurskih mlekarn, 50 g sladkorja, 1 zavitek burbonske vanilje v prahu, 3 jajca
Postopek priprave:
BISKVIT
1. Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov stepemo sneg in ga postavimo v hladilnik.2. Maslo raztopimo nad paro.
3. Rumenjake kremasto stepemo s sladkorjem in ščepcem soli.
4. Dodamo moko in maslo Pomurskih mlekarn.
5. Nazadnje ročno vmešamo hladen sneg iz beljakov.
NADEV
1. Jabolka olupimo, očistimo pečke in jih narežemo na krhlje. Poškropimo jih z limoninim sokom.
2. Puding skuhamo po navodilih proizvajalca. Puding naj bo gost.
3. Dodamo razžvrkljano jajce.
Ko pripravimo nadev, pekač premažemo z maslom in posujemo s krušnimi drobtinami ali enostavno obložimo s peki papirjem.
GLAZURA
1. V skledi zmešamo kislo smetano, sladkor, vaniljo in rahlo razžvrkljana jajca.
2. Maso prelijemo v pekač in jo poravnamo. Dodamo puding in nato še krhlje jabolk. Vse skupaj prelijemo z glazuro iz kisle smetane.
3. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 175 °C 50–60 minut.
4. Pečeno posujemo s sladkorjem v prahu.
Video recept
0 comments on “Jabolčno pecivo”Add yours →