Ta sladica je sestavljena iz biskvitne rolade, za katero sem recept že objavila pred časom. Namazala sem jo z jagodnim džemom. Rezino sem postavila na dno skodelice ter limonine kreme in jagod.
Limonina krema je sestavljena iz:
250 ml sladke smetane, ki jo čvrsto stepemo, 250 g mascarpone sira, 5 žlic sladkorja, 1 jajca, ki ga ločimo na rumenjak in beljak, soka 1 bio limone ali 5 ml limonine arome.
Potrebujemo še 500 gr svežih jagod, sladkor v prahu in čokoladni preliv.
Stepeni smetani vmešamo še mascarpone sir ter 3 žlice sladkorja. Posebej stepemo beljak v sneg in mu dodamo 1 žlico sladkorja ter rumenjak, ki mu ravno tako dodamo 1 žlico sladkorja. Nato rumenjak vmešamo v beljak, oboje skupaj pa v mešanico smetane in mascarpone sira, dodamo še limonin sok oziroma aromo. Na hitro vse sestavine premešamo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
Jagode operemo, jih narežemo na rezine, nekaj pa prihranimo celih.
Kot sem že napisala, na dno skodelice postavimo rezino rolade, ob straneh postavimo rezine jagod, nato pa dodamo še tri žlice limonine kreme. Po vrhu polijemo čokoladni preliv, dodamo celo jagodo ter jo potresemo s sladkorjem v prahu.
0 comments on “Jagode z limonino kremo na blazinicah rolade”Add yours →