Jajčno bučkin zavitek

Za klasičen pekač iz pečice potrebujemo:

2 srednje veliki bučki, 3 sveža jajca, 250 gr nepasirane skute, 2 žlici mascarpone sira, 1 žlica kisle smetane, 2 žlici ribanega parmezana, sol, mediteranske začimbe.

Bučki olupimo in grobo naribamo v cedilo, ju posolimo in pustimo, da odteče iz njih odvečna voda.

Medtem v skledi stepemo jajca, dodamo vse ostale sestavine in z žlico premešamo. Nato dodamo še odcejene bučke in še enkrat premešamo.

Pekač obložimo s peki papirjem in vanj prelijemo dobljeno maso, ki je dokaj tekoča. Enakomerno jo razporedimo po pekaču , po želji dodamo nekaj špargljev in postavimo v ogreto pečico na 180°C za dobrih 20 minut oziroma dokler ni lepa zlato rjava vrhnja plast.

Vzamemo iz pečice ter obrnemo na cunjo tako, da peki papir gleda proti nam. Z vlažno krpo ga navlažimo in odstranimo.

Na sredini, po dolžini, nadevamo z narezano mozzarello ter prepognemo čez sir levo in desno stran “testa”. Postavimo še za 5 minut v pečico, da se mozzarella raztopi. Posujemo s parmezanom ter postrežemo.

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Jajčno bučkin zavitekAdd yours →

Dodaj odgovor