Klasični piškoti iz krhkega testa za okraševanje

Pred vrati je čas, ko v domovih zadiši po praznični peki. Wiener Zucker je za vas pripravil nekaj klasičnih receptov za najljubše praznične sladice.

Danes vam predstavljam recept za Klasične piškote iz krhkega testa za okraševanje. Recept je iz knjižice “Klasični recepti – Najljubše praznične sladice” Wiener Zucker, ki bo z malo truda lahko tudi vaša.

Za krhko testo potrebujemo: 450gr mehke pšenične moke, 300gr masla, 150gr sladkorja za peko Wiener Zucker, 1 vanilijev sladkor, ščepec soli, 1 rumenjak

fini sladkor za 1 kg

Za okraševanje potrebujemo: fini sladkor v prahu Wiener Zucker, vodo, prehransko barvilo

fini sladkor v prahu 400gr

Čas priprave brez okraševanja: 30 minut

Za krhko testo pomešamo moko, maslo, sladkor za peko, vanilijev sladkor, sol in rumenjak. Testo pustimo stati približno 2 uri, da se shladi.

Pečico z ventilatorjem predhodno ogrejemo na 170 stopinj Celzija. Testo razvlečemo na delovni površini, ki jo pred tem posujemo z moko. Odtisnemo piškote s svojimi priljubljenimi modelčki. Položimo jih na papir za peko v pekaču in pečemo 12 minut. Iz finega sladkorja v prahu Wiener Zucker in z malo vode napravimo ladkorni preliv ter ga poljubno obarvamo s prehranskim barvilom. Preliv vsujemo v vrečko za zamrzovanje, katero na vrhu malenkost pristrižemo s škarjami. Piškote poljubno okrasimo.

Druga možnost: piškote prelijemo s čokoladno glazuro in posujemo z orehi in pistacijo.

Rok uporabe: V dobro zaprti posodi približno 4-5 tednov

Recept za piškote je iz knjižice “Klasični recepti – Najljubše praznične sladice” Wiener Zucker, ki bo lahko tudi vaša. Sledite mojemu blogu in v kratkem izveste kako!

Knjižica receptov Wiener Zucker

 

0 comments on “Klasični piškoti iz krhkega testa za okraševanjeAdd yours →

Dodaj odgovor