Kremna polenta z gobicami, smetano in hrustljavim pršutom

Še kdo tako kot jaz obožuje kremno polento? Tokrat vam zaupam moj recept za pripravo kremaste polente, zraven pa še za hitro pripravljeno omakico iz smetane in gobic, piko na i pa omaki dodajo rezine hrustljavo opečenega pršuta.

Kremna polenta z gobicami, smetano in hrustljavim pršutom

Za 4 osebe potrebujemo: 450 g polente za hitro pripravo, 250 ml smetane za kuhanje, 250 g rjavih šampinjonov (lahko so tudi beli ali jurčki), 120 g kraškega pršuta v rezinah, strok česna, sol, 150 g masla, 100 g parmezana, origano, olje

Priprava:

  1. Očistimo šampinjone, jih operemo in narežemo na tanke rezine.
  2. V ponvi na maščobi popražimo olupljen strok česna, toliko, da zadiši, nato dodamo narezane šampinjone. Na hitro jih popražimo in solimo. Odstavimo ponev.
  3. Polento skuhamo po navodilih proizvajalca.
  4. Ko je kuhana, lonec odstavimo s kuhališča in vanjo vmešamo maslo in dobro premešamo.
  5. Takoj dodamo še nariban parmezan in origano.
  6. Še enkrat premešamo.
  7. Na maščobi popečemo rezine pršuta. Postati morajo hrustljave. Pazite, da jih ne pečete predolgo.
  8. V manjšem lončku segrejemo smetano za kuhanje, ki jo rahlo solimo.
  9. Kremno polento razdelimo na servirne krožnike, ob robu prilijemo smetano, dodamo šampinjone in rezine hrustljavega pršuta.
  10. Če smo ljubitelji oljčnega olja, prilijemo še nekaj kapljic tega olja.
Kremna polenta z gobicami, smetano in hrustljavim pršutom

0 comments on “Kremna polenta z gobicami, smetano in hrustljavim pršutomAdd yours →

Dodaj odgovor