Še kdo tako kot jaz obožuje kremno polento? Tokrat vam zaupam moj recept za pripravo kremaste polente, zraven pa še za hitro pripravljeno omakico iz smetane in gobic, piko na i pa omaki dodajo rezine hrustljavo opečenega pršuta.
Za 4 osebe potrebujemo: 450 g polente za hitro pripravo, 250 ml smetane za kuhanje, 250 g rjavih šampinjonov (lahko so tudi beli ali jurčki), 120 g kraškega pršuta v rezinah, strok česna, sol, 150 g masla, 100 g parmezana, origano, olje
Priprava:
- Očistimo šampinjone, jih operemo in narežemo na tanke rezine.
- V ponvi na maščobi popražimo olupljen strok česna, toliko, da zadiši, nato dodamo narezane šampinjone. Na hitro jih popražimo in solimo. Odstavimo ponev.
- Polento skuhamo po navodilih proizvajalca.
- Ko je kuhana, lonec odstavimo s kuhališča in vanjo vmešamo maslo in dobro premešamo.
- Takoj dodamo še nariban parmezan in origano.
- Še enkrat premešamo.
- Na maščobi popečemo rezine pršuta. Postati morajo hrustljave. Pazite, da jih ne pečete predolgo.
- V manjšem lončku segrejemo smetano za kuhanje, ki jo rahlo solimo.
- Kremno polento razdelimo na servirne krožnike, ob robu prilijemo smetano, dodamo šampinjone in rezine hrustljavega pršuta.
- Če smo ljubitelji oljčnega olja, prilijemo še nekaj kapljic tega olja.
0 comments on “Kremna polenta z gobicami, smetano in hrustljavim pršutom”Add yours →