Krhka tortica s čokoladno kremo in svežim sadjem. Brez peke, primerna za vroče poletne večere. Tortica za vse čokoholike. Za praznovanja ali kar tako.
Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
Za pravokoten pekač mer 35 x 11 cm
Potrebujemo
Za piškotno dno: 300 g črnih keksov (po želji lahko tudi svetle), 100 g masla Pomurskih mlekarn
Za čokoladno kremo: 200 ml tekoče smetane za stepanje Pomurske mlekarne, 300 g jedilne čokolade (v kolikor bi želeli bolj lahko čokoladno kremo, uporabite mlečno čokolado)
Za dekoracijo: sveže sadje (češnje, jagode, marelice)
Priprava:
- Z sekljalnikom zdrobimo kekse v prah.
- V manjšem loncu raztopimo maslo in ga ohladimo. Ohlajenega dodamo zdrobljenim keksom.
- S pripravljeno piškotno maso napolnimo dno in rob pekača.
- Pokrijemo z alu folijo in postavimo za 15 minut v zamrzovalnik.
- Pripravimo čokoladno kremo. Segrejemo smetano, ki pa ne sme zavreti.
- V skodelico damo na koščke nalomljeno čokolado in jo prelijemo z vročo smetano. Malce počakamo in potem mešamo dokler ne dobimo gladke, tekoče zmesi.
- Čokoladno kremo ohladimo na sobno temperaturo.
- Pekač vzamemo iz zamrzovalnika in ga napolnimo s čokoladno kremo.
- Za nekaj ur postavimo v hladilnik, da krema postane bolj kompaktna. Nato dekoriramo s svežim sadjem.
- Rahlo posujemo še s sladkorjem v prahu.
- Pred serviranjem naj torta počiva 15 – 20 minut na sobni temperaturi, da se malce zmehča.
0 comments on “Krhka tortica s čokoladno kremo”Add yours →