Krhka tortica s čokoladno kremo

Krhka tortica s čokoladno kremo in svežim sadjem. Brez peke, primerna za vroče poletne večere. Tortica za vse čokoholike. Za praznovanja ali kar tako.

Krhka tortica s čokoladno kremo

Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

Krhka tortica s čokoladno kremo

Za pravokoten pekač mer 35 x 11 cm

Potrebujemo

Za piškotno dno: 300 g črnih keksov (po želji lahko tudi svetle), 100 g masla Pomurskih mlekarn

Za čokoladno kremo: 200 ml tekoče smetane za stepanje Pomurske mlekarne, 300 g jedilne čokolade (v kolikor bi želeli bolj lahko čokoladno kremo, uporabite mlečno čokolado)

Za dekoracijo: sveže sadje (češnje, jagode, marelice)

Priprava:

  1. Z sekljalnikom zdrobimo kekse v prah.
  2. V manjšem loncu raztopimo maslo in ga ohladimo. Ohlajenega dodamo zdrobljenim keksom.
  3. S pripravljeno piškotno maso napolnimo dno in rob pekača.
  4. Pokrijemo z alu folijo in postavimo za 15 minut v zamrzovalnik.
  5. Pripravimo čokoladno kremo. Segrejemo smetano, ki pa ne sme zavreti.
  6. V skodelico damo na koščke nalomljeno čokolado in jo prelijemo z vročo smetano. Malce počakamo in potem mešamo dokler ne dobimo gladke, tekoče zmesi.
  7. Čokoladno kremo ohladimo na sobno temperaturo.
  8. Pekač vzamemo iz zamrzovalnika in ga napolnimo s čokoladno kremo.
  9. Za nekaj ur postavimo v hladilnik, da krema postane bolj kompaktna. Nato dekoriramo s svežim sadjem.
  10. Rahlo posujemo še s sladkorjem v prahu.
  11. Pred serviranjem naj torta počiva 15 – 20 minut na sobni temperaturi, da se malce zmehča.
Print Friendly, PDF & Email