Krhke blazinice z vanilijevo kremo in z gozdnimi sadeži

Ta sladica ne pusti ravnodušnega niti enega sladkosneda. In kar je najpomembneje, narejena je zelo hitro.

Za 4 sladice potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa, sladkor v prahu, gozdne sadeže, 250 ml tekoče sladke smetane, 75 ml mleka, 75 gr sladkorja, 70 gr jedilnega škroba, 4 sveže rumenjake, 1 palčko vanilije v stroku.

Listnato testo raztegnemo na peki papirju na pekač. Razrežemo na 8 pravokotnikov, malce prepikamo z vilico ter spečemo po navodilih na embalaži.

Operemo gozdne sadeže oziroma pripravimo jih, če smo jih imeli v skrinji.

V lonec zlijemo smetano, mleko ter dodamo strok vanilije, katerega smo predhodno po dolžini prerezali in iz njega v lonec stresemo semena ter nato še cel zunanji del. Zavremo, lonec odstavimo ter pustimo počivat 30 min.

Medtem v drugem loncu z električnimi metlicami zmešamo sladkor, škrob ter rumenjake v puhasto svetlo kremo. Po 30 minutah “namakanja” vanilije jo skozi cedilo prelijemo k sladkim rumenjakom ter ročno z metlico na šibkem ognju dobro vse skupaj pazljivo mešamo in pazimo, da ne nastanejo grudice. Kremo kuhljamo 15 minut nato jo odstavimo in ohladimo.

Na servirni krožnik položimo en pravokotnik pečenega listnatega testa, dodamo vanilijevo kremo, gozdne sadeže ter na vrh še en pravokotnik listnatega testa, posujemo še s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Tako kremo lahko pokrito z pvc folijo v hladilniku hranimo do 2 dni. Sicer je pa najboljša pripravljena tik pred serviranjem.

0 comments on “Krhke blazinice z vanilijevo kremo in z gozdnimi sadežiAdd yours →

Dodaj odgovor