Krompir iz pečice

Potrebujemo: krompir, različno zelenjavo (paprika, bučke, korenček, paradižnik, jajčevec, šampinjoni, korenček, por, čebula, česen v olupku,…), olje, sol, začimbe po okusu (bazilika, majaron, mediteranske začimbe,…), peki papir

Pekač obložimo s peki papirjem, pečico ogrejemo na 200°C.

Krompir, če ni mlad z njive, olupimo in narežemo na poljubno obliko. Nato ga operemo in s krpo obrišemo do suhega. Damo ga v večjo skledo, solimo in prelijemo z oljem. Tako ga pustimo 10 minut, nato ga z rokami presejemo na obložen pekač. V ostanek olja damo poljubno zelenjavo narezano na krhlje, rezine, kocke, pač kot nam odgovarja, le česen pustimo v olupku. Vse dobro premešamo in skupaj z oljem prelijemo čez krompir. Z roko poravnamo in posujemo z izbranimi začimbami.

Damo ga pečico in pečemo od 30-40 minut, odvisno od vrste krompirja.

0 comments on “Krompir iz pečiceAdd yours →

Dodaj odgovor