Krompirjev golaž (po moje)

KROMPIRJEV GOLAŽ

 

Za 4 osebe potrebujemo:

1 majhno čebulo, 4 večje krompirje, 1 par kranjskih klobas, 1 skodelico fižoletov (stročji fižol po slovensko), mleto sladko rdečo papriko, vegeto po okusu, sol, poper, svinjsko mast ali olje, žličko moke in voda.

V loncu na maščobi (jaz uporabim svinjsko mast) prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na kocke narezan krompir, ki smo ga oprali in posušili. Rahlo ga popražimo, solimo ter dodamo še na kolobarje narezano klobaso. Vse skupaj še par minut pražimo, potresemo z dvema žlička mlete paprike, premešamo in zalijemo z vodo. V manjšem loncu oparimo fižolete, če uporabimo zmrznjene, drugače jih dodamo kar v lonec k ostalim sestavinam. Kuhamo dokler se krompir ne zmehča. Takrat ga nekaj pretlačene, da zgostimo jed, nekaj koščkov pa pustimo celih. Po okusu lahko dodatno zgostimo z mešanico moke in vode. Jed še popramo in dodamo vegeto. Pokuhamo še 10 minut ter odstavimo.

Vsega skupaj krompirjev golaž kuhamo 60 minut.

H krompirjevem golažu se odlično poda doma pečen hrustljav kruh.

KROMPIRJEV GOLAŽ
KROMPIRJEV GOLAŽ

0 comments on “Krompirjev golaž (po moje)Add yours →

Dodaj odgovor