Potrebujemo različno sezonsko sadje, jaz sem tokrat uporabila jagode, češnje, marelice, breskve in banane.
Sadje sem že zjutraj narezala na manjše koščke ter ga rahlo sladkala in prelila z znanim italijanskim limoninim likerjem Limoncello. Sadje je tako maceriralo v hladilniku 7 ur.
Nato sem pripravila kremo, za katero potrebujemo:
250gr mascarpone sira, 3 sveže rumenjake, 70 gr sladkorja, 40ml vode ter 2-3 žlice limoninega soka.
Najprej zavremo vodo v katero smo dodali sladkor. Nato jo ohladimo na 120°C.
Rumenjake stepamo 5 minut z električnim mešalcem, nato jim prilijemo sladko vodo ter spet stepamo še 2 minuti. S tem, ko smo rumenjakom dodali toplo sladko vodo, smo jih pasterizirali.
V drugi posodi z električnim mešalcem zmehčamo mascarpone sir. Ko je mehak mu dodamo stepene sladke rumenjake ter limonin sok. Stepamo še 2 minuti, da dobimo lepo kremo.
Kremo postavimo za nekaj ur v hladilnik.
Preden sladico serviramo, v steklene kozarce damo po 3 žlice kreme, čez poljubno količino sadja in po želji stepeno sladko smetano.
0 comments on “Limonina mascarpone krema z maceriranim sadjem”Add yours →