Marmelada iz hrušk

Marmelada iz hrušk. Preprost in enostaven recept iz domačih hrušk.

marmelada iz hrušk
Potrebujemo:

2 kg hrušk sorte viljamovka, 1 kg sladkorja

poljubni stekleni kozarčki s pokrovčki

  1. Hruške operemo, jih obrišemo, odstranimo peclje ter prerežemo na polovico oziroma na četrtine. Odstranimo še pečke. Krhlje hrušk narežemo na manjše kocke.
  2. V lonec damo narezane hruške in sladkor.
  3. Prižgemo kuhalno ploščo in vsebino lonca segrejemo.
  4. Ko zavre, temperaturo kuhalne plošče znižamo na zmerno in pogosto mešamo z leseno penovko, da se ne prismodi.
  5. Marmelada naj odkrita vre na zmernem ognju od pol ure do ene ure, odvisno kako gosto želimo.
  6. Preden kuhališče ugasnemo naredimo preizkus gostote tako, da žličko marmelade damo na krožnik in počakamo, da se ohladi.
  7. Kuhano marmelado prelijemo v suhe in čiste steklene kozarčke in jih hermetično zapremo.
  8. Kozarčke postavim na krpo in jih z drugo pokrijem, ter pustim, da se čez noč ohladijo.
  9. Če niste prepričani, da bodo res dobro zaprti, jih lahko z vsebino prekuhate ali pa jih v pekaču skupaj z vodo “zapečete” v pečici.
  10. Kozarčke z marmelado hranite v temnem prostoru ali pa v hladilniku.
marmelada iz hrušk
marmelada iz hrušk

Fotografije v objavi so last Marine Jeran, članice Fb kulinarične skupine “Kuhamo z ljubeznijo”.

Marina iz <3 srca <3 hvala za fotografije, ki krasijo ta recept na mojem blogu.

Print Friendly, PDF & Email