Potrebujemo:
file morskega lista, sol, maslo, vejica lističev bazilike, oljčno olje, pomaranča, peki papir
File morskega lista operemo, osušimo s papirnato brisačko in solimo. V pekač postavimo list peki papirja. Nanj položimo file morsekga lista. Ob fileju položimo rezine pomaranče. Na file položimo vejico z listi bazilike, dve do tri rezine masla (odvisno od velikosti fileja). Čez pa pokapamo nekaj kapljic oljčnega olja.

Peki papir ob straneh privzdignemo in ga stisnemo skupaj, kot bi stisnili papirnato vrečko. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj Celzija. File pečemo 20-25 minut.
Postrežemo ga lahko še s tržaško omako, ki jo pripravimo iz olivnega olja, sesekljanega svežega peteršilja in stisnjenega stroka česna. Ponudimo lahko tudi popečene toast kruhke. Obvezno pa ribo prelijemo s sokom pečene pomaranče.

0 comments on “Morski list v škartocu”Add yours →