Morski list v škartocu

Potrebujemo:

file morskega lista, sol, maslo, vejica lističev bazilike, oljčno olje, pomaranča, peki papir

File morskega lista operemo, osušimo s papirnato brisačko in solimo. V pekač postavimo list peki papirja. Nanj položimo file morsekga lista. Ob fileju položimo rezine pomaranče. Na file položimo vejico z listi bazilike, dve do tri rezine masla (odvisno od velikosti fileja). Čez pa pokapamo nekaj kapljic oljčnega olja.

Morski list v škartocu

Peki papir ob straneh privzdignemo in ga stisnemo skupaj, kot bi stisnili papirnato vrečko. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj Celzija. File pečemo 20-25 minut.

Postrežemo ga lahko še s tržaško omako, ki jo pripravimo iz olivnega olja, sesekljanega svežega peteršilja in stisnjenega stroka česna. Ponudimo lahko tudi popečene toast kruhke. Obvezno pa ribo prelijemo s sokom pečene pomaranče.

Morski list v škartocu
Print Friendly, PDF & Email