Njoki ali krompirjevi svaljki

Danes vam zaupam, kako jaz pripravim zares rahle krompirjeve njoke, ki jih boste lahko ponudili z omako po vašem okusu.

Potrebujemo: 1 kg rumenega ali belega krompirja, ki se dobro razkuha, 2 sveži jajci, 350 gr ostre moke, 10 dag masla sobne temperature, sol.

Priprava:

  1. Olupljen krompir skuhamo v slani vodi, ga malce ohladimo in pretlačimo.
  2. Dodamo sol po potrebi, maslo, jajci in moko ter dobro zgnetemo testo.
  3. Iz testa zvaljamo podolgovat svaljek in ga narežemo na manjše kvadratke ali pravokotnike – njoke.
  4. V slanem kropu jih kuhamo 15 minut oziroma dokler ne priplavajo na površino. Takrat jih odcedimo.
  5. Ponudimo jih s poljubno omako.

Nekaj mojih omak, ki se ujemajo tudi z njoki:

Mesni golaž – Sladko slane brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

Jelenov golaž – Sladko slane brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

Domači njoki v omaki iz smetane in žajblja – Sladko slane brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

Njoki z omako iz domačih paradižnikov – Sladko slane brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

0 comments on “Njoki ali krompirjevi svaljkiAdd yours →

Dodaj odgovor