Danes vam zaupam, kako jaz pripravim zares rahle krompirjeve njoke, ki jih boste lahko ponudili z omako po vašem okusu.
Potrebujemo: 1 kg rumenega ali belega krompirja, ki se dobro razkuha, 2 sveži jajci, 350 gr ostre moke, 10 dag masla sobne temperature, sol.
Priprava:
- Olupljen krompir skuhamo v slani vodi, ga malce ohladimo in pretlačimo.
- Dodamo sol po potrebi, maslo, jajci in moko ter dobro zgnetemo testo.
- Iz testa zvaljamo podolgovat svaljek in ga narežemo na manjše kvadratke ali pravokotnike – njoke.
- V slanem kropu jih kuhamo 15 minut oziroma dokler ne priplavajo na površino. Takrat jih odcedimo.
- Ponudimo jih s poljubno omako.
Nekaj mojih omak, ki se ujemajo tudi z njoki:
Mesni golaž – Sladko slane brbončice (sladkoslanebrboncice.si)
Jelenov golaž – Sladko slane brbončice (sladkoslanebrboncice.si)
Domači njoki v omaki iz smetane in žajblja – Sladko slane brbončice (sladkoslanebrboncice.si)
Njoki z omako iz domačih paradižnikov – Sladko slane brbončice (sladkoslanebrboncice.si)
0 comments on “Njoki ali krompirjevi svaljki”Add yours →