Pirin hlebček brez gnetenja

Pirin hlebček brez gnetenja. Še en okusen in čudovito luknjast kruh, ki ohrani svežino, saj ima visoko hidracijo. In kar je najpomembneje, sestavine samo zamešamo v gladko maso in na toplem pustimo, da počiva 10 ur.

Hlebček je res enostaven za pripravo. Kar pa je najpomembneje, ima hrustljavo skorjico in mehko sredico polno luknjic.

pirin hlebček brez gnetenja
Potrebujemo:

255 g pirine  moke , 240 ml mlačne vode, 4 g soli, 3 g svežega kvasa

Priprava:

  1. V skledo damo mlačno vodo in nadrobljen kvas.
  2. Stehtamo moko ter ji dodamo sol. Premešamo in jo dodamo v skledo k vodi.
  3. Z leseno penovko dobro premešamo. Pazimo, da ni grudic.
  4. Dobimo zelo tekočo in lepljivo maso. Naj vas ne skrbi, počasi bo masa naraščala.
  5. Skledo postavimo na toplo. Počiva naj 10 ur.
  6. Po preteku 10 ur bo naše testo še vedno precej tekoče in polno mehurčkov.
  7. Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija.
  8. Pekač obložimo s peki papirjem in ga rahlo posujemo z moko.
  9. V obložen pekač vlijemo maso.
  10. Pekač postavimo v pečico in kruh pečemo približno 35 minut oziroma tako dolgo, dokler skorjica ni lepo zlato rjavo obarvana.
  11. Pečen hlebček vzamemo iz pekača in ga postavimo na rešeto, da se popolnoma ohladi.
  12. Ponudimo ga k mesnemu ali sirnemu narezku, če ga seveda prej ne zaužijemo samega.
pirin hlebček brez gnetenja

 

Print Friendly, PDF & Email