Piščančje prsi v omaki z zelenjavo

Za dve osebi potrebujemo:

1 očiščena piščančja prsa, 2 oranžni papriki, 6 češnjevih paradižnikov, 4 gojene zelene šparglje, 1 manjšo čebulo, 2 večja stroka česna, sol, majaron, olje, tekočo sladko smetano ter žlico ketchupa.

Meso razrežemo na manjše kocke, na deski posolimo in potresemo z majaronom. V ponvi segrejemo maščobo ter popražimo meso z obeh strani, da dobi lepo barvo. Nato temperaturo znižamo in meso malce zalijemo z vodo, da ga še malo dušimo. Po 10 minutah dodamo narezano papriko, nalomljen šparglje, čebulo prerezano na 4 dele po dolžini ter 2 stroka česna v olupku, zelenjavo rahlo posolimo in dušimo 15 minut, takrat dodamo še paradižnik prerezan na polovici in dušimo nadaljnjih 5 minut. Na koncu prilijemo 4 žlice sladke smetane in 1 žlico ketchupa, premešamo ter pokuhamo, da se omaka malce zgosti.

Zraven pripravimo mlad pečen krompir ter skledo osvežilne solate.

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Piščančje prsi v omaki z zelenjavoAdd yours →

Dodaj odgovor