Pita iz bučk in tune. S skuto iz Pomurskim mlekarn. Krhka pita polnega okusa, ki jo lahko jemo toplo, kot glavno jed ali hladno kot prigrizek.
Video recept
Potrebujemo:
Za keramični pekač premera 28 cm
Krhko testo (predpripravljeno) lahko pa ga tudi sami pripravimo doma, 250 g skute Pomurskih mlekarn, 160 g tune v olivnem olju, 4 bučke, 1 por, šopek peteršilja, 15 g olivnega olja, 1 jajce, 1 žlička sesekljanega drobnjaka, 1 žlička sušenega majarona, sol
Postopek priprave:
1. V ponvi na olju prepražimo sesekljano čebulo in drobno narezan por.

2. Dodamo na tanke kolobarje narezane bučke in začimbe. Premešamo in dušimo toliko časa, da izpari vsa voda.

3. Ohladimo in dodamo odcejeno tuno in skuto.


Dobro premešamo. Dodamo celo surovo jajce in še enkrat premešamo.

4. Krhko testo skupaj s peki papirjem položimo v okrogel keramični pekač. Testo z vilicami večkrat prebodemo. Dodamo nadev in z žlico poravnamo.



5. Pečemo 30 minut pri 200 °C.
6. Pečeno pustimo počivati 10 minut. Postrežemo toplo. Lahko se jé tudi hladno.

0 comments on “Pita iz bučk in tune”Add yours →