Pita iz bučk in tune

Pita iz bučk in tune. S skuto iz Pomurskim mlekarn. Krhka pita polnega okusa, ki jo lahko jemo toplo, kot glavno jed ali hladno kot prigrizek.

Video recept

Potrebujemo:

Za keramični pekač premera 28 cm

Krhko testo (predpripravljeno) lahko pa ga tudi sami pripravimo doma, 250 g skute Pomurskih mlekarn, 160 g tune v olivnem olju, 4 bučke, 1 por, šopek peteršilja, 15 g olivnega olja, 1 jajce, 1 žlička sesekljanega drobnjaka, 1 žlička sušenega majarona, sol

Postopek priprave:
1. V ponvi na olju prepražimo sesekljano čebulo in drobno narezan por.

pita iz bučk in tune

2. Dodamo na tanke kolobarje narezane bučke in začimbe. Premešamo in dušimo toliko časa, da izpari vsa voda.

pita iz bučk in tune

3. Ohladimo in dodamo odcejeno tuno in skuto.

pita iz bučk in tune
pita iz bučk in tune

Dobro premešamo. Dodamo celo surovo jajce in še enkrat premešamo.

pita iz bučk in tune

4. Krhko testo skupaj s peki papirjem položimo v okrogel keramični pekač. Testo z vilicami večkrat prebodemo. Dodamo nadev in z žlico poravnamo.

pita iz bučk in tune
pita iz bučk in tune
pita iz bučk in tune

5. Pečemo 30 minut pri 200 °C.
6. Pečeno pustimo počivati 10 minut. Postrežemo toplo. Lahko se jé tudi hladno.

pita iz bučk in tune
Print Friendly, PDF & Email