Pita s prekmursko šunko in rjavimi šampinjoni (pasta brise’)

Pasta brise’ je francosko tradicionalno testo, ki se uporablja kot podlaga za sladice ali za slane pite. Pečeno testo je zelo hrustljavo.

Potrebujemo: 1 zavitek pasta brise’ (v Eurospinu dobite že pripravljenega), 250 gr rikote (mlada skuta), 1 jajce, 100gr prekmurske šunke, 100gr trapista, 6 večjih rjavih šampinjonov, 1 čebulo, sol, poper.

Na maščobi prepražimo čebulo, dodamo na kocke narezano šunko, jo na hitro pocvremo. Dodamo še debelejše rezine šampinjonov in rahlo solimo. Pražimo 5 minut. Nato odstavimo. Na keramični pekač raztegnemo testo. V skledi zmešamo rikoto, jajce, malce soli ter poper. Dodamo čebulo, šunko, šampinjoni ter riban sir. Še enkrat dobro premešamo, prelijemo na testo in damo pečt v pečico ogreto na 180°C 40 minut. Pečeno ohladimo in razrežemo.

V kratkem bomo pasto brise’ pripravili sami.

0 comments on “Pita s prekmursko šunko in rjavimi šampinjoni (pasta brise’)Add yours →

Dodaj odgovor