Tokrat sem za vas pripravila še en recept za pizzo. Sedmo po vrsti, zato je dobila ime No.7. Najprej pripravimo za testo.

Za klasičen pekač iz pečice potrebujemo:
200 gr bele moke (gladke bele, polnozrnate bele, pirine) + nekaj za posip, 125 ml tople vode, 5 g svežega kvasa (ali 1 g suhega kvasa), 1 jušna žlica olivnega olja, 3 ščepce soli, 1 kavna žlička sladkorja
Priprava kvasca:
- V toplo vodo dodamo kavno žličko sladkorja.
- Dodamo kvas.
- Posipamo s ščepcem moke in pustimo 10 minut na toplem.
Priprava testa:
- Moko presejemo v skledo.
- Dodamo sol.
- Prilijemo olje ter aktiviran kvasec.
- Vse sestavine dobro pregnetemo.
- Testo mora biti brez grudic.
- Nato testo predenemo na pomokano površino.
- Testo posujemo z moko in pokrijemo s čisto krpo iz blaga.
- Pustimo, da vzhaja na toplem 2 uri (če ga ne uporabimo, ga shranimo v hladilnik in pred uporabo postavimo na sobno temperaturo 1 uro pred uporabo).
- Pekač z dlanjo rahlo namažemo z oljem in posujemo z moko.
- Po dveh urah testo raztegnemo z dlanmi. Robove pustimo debelejše.
- Testo lahko tudi razvaljamo, če nismo vešči raztegovanja z dlanmi. V tem primeru bomo izgubili značilno luknjasto testo.
- Tako raztegnjeno testo pustimo vzhajati še 10 minut.
- Sledi nadev za pizzo. Tukaj prepustite domišljiji svojo pot.
- Paradižnikovo omako pripravim doma; iz pelatov žličke do dveh sladkorja, da uničim kislino paradižnika, nekaj ščepcev soli in origana.
- Tokrat sem pizzo obložila s prešano slanino, mešanico sira livada in ribane mozzarelle, svežimi rjavimi šampinjoni, zelenimi olivami ter s kislo smetano. Origano pa vedno posujem še po vrhu.
- Pizzo pečemo v predhodno ogreti pečici (max kar naša pečica zmore) na 250 stopinj Celzija, na srednjem vodilu 8 – 10 minut (odvisno od moči domače pečice). Zadnjo minuto lahko vklopimo vrhnji žar v pečici. Če pečemo pri višjih stopinjah, čas pečenja skrajšamo.

Pečeno pizzo pokapljamo z nekaj kapljicami olivnega olja.
Pa dober tek!

0 comments on “Pizza No.7”Add yours →