Pizza sonček pasta brisee

Pizza sonček pasta brisee, hitra in privlačna rešitev za lačne želodčke. Tokrat sem uporabila predpripravljeno francosko krhko masleno testo, ker so bili otroci res kar naenkrat lačni in ni bilo časa zamesiti pravo testo za pizzo po mojem receptu.

Pizza sonček pasta brisee
Potrebujemo:

1 zavitek testa Pasta brisee (lahko uporabimo tudi domače ali kupljeno pizza testo, ki ga oblikujemo v krog), paradižnikov namaz (paradižnikov sok ali omako), mehek sir, šampinjone, mozzarella sir, origano, bazilika, olivno olje

Seveda pa sestavine za nadev uporabimo po okusu jedcev

Pasta brisee kupljena v Eurospinu je že okrogle oblike zato si določimo širino roba za nadev. V sredini kroga nato zarežemo osem enakih trikotnikov, ki segajo od sredine do notranjega roba. Rob nadevamo. Nato vsak posamezen trikotnik obrnemo navzven čez nadevan rob testa. Tako dobimo sonček.

Pizza sonček pasta brisee

Testo trikotnikov premažemo z olivnim oljem. Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pizzo sonček pečemo cca.20 minut oziroma toliko časa, da postane testo lepo zapečeno in dobi zlato rjavo barvo.

Še toplo razrežemo in že imamo privlačne koščke hrustljave pizze. Fantje so jo zmazali v trenutku 😉

Pizza sonček pasta brisee
Pizza sonček pasta brisee

Predpripravljeno testo uporabljam bolj poredkoma, ker sem pristašica doma pripravljenih, a včasih je stiska s časom prevelika in tudi jaz posežem po takih izdelkih.

Pizza sonček je privlačna za oko, hrustljava, ker ima več testa tudi na vrhnjem delu nadeva. Obenem pa lahko v prosto sredino postavimo skodelice z namazi (ketchup, pikantna omaka,…)

Prav tako lahko tako obliko pizze nadevamo z različnimi sestavinami.

Print Friendly, PDF & Email