Polnjene pečene paprike z nadevom iz skute in rikote

Tokrat sem papriko napolnila z malce drugačnim nadevom. In jo zapekla v pečici.

Za dve polnjeni papriki potrebujemo:

1 rdečo in 1 rumeno mesnato papriko, 1 papriko po želji, 1 manjšo čebulo, 1/2 lončka rikote, 4-5 žlic nepasirane skute, peteršilj, česen, 70g mehkega sira po okusu, 2 žlici krušnih drobtin, 2 žlici parmezana, sol, olje

Rumeni in rdeči papriki odrežemo vrhnji del s pecljem, odstranimo semena in jo operemo. Osušimo jo. Na olju prepražimo čebulo, dodamo na kocke narezano tretjo papriko ter česen. Rahlo solimo in dušimo, da se zmehča. Nato dodamo sesekljan peteršilj. Ohladimo ter primešamo skuto, rikoto, začimbe po okusu, nariban mehki sir, parmezan, drobtine in vse dobro premešamo ter po okusu še dodatno solimo.

Papriki znotraj malce solimo, namažemo z oljem ter nadevamo s pripravljeno maso.

Damo v ognjevaren pekač, obložen s peki papirjem. Pečico ogrejemo na 200°C ter pečemo 30-40 minut, odvisno od velikosti paprik.

Postrežemo samostojno ali kot prilogo.

Print Friendly, PDF & Email