Puhasta jajčna omleta s šparglji

Pričela se je sezona špargljev, tako divjih kot gojenih, zato sem tokrat za vas pripravila odličen recept, ki ga lahko preizkusite že za zajtrk.

Za 1 do 2 osebi potrebujemo: 4 sveža jajčka, 10 – 12 špargljev (če uporabite divje, jih lahko več, saj so precej tanjši od gojenih), 200 g svežega kremnega sira, 1 jž pirine moke, Kraljevo sol Trije kralji *, mediteranska zelišča Trije kralji **, olje

Priprava:

  1. V slanem kropu blanširamo očiščene in oprane šparglje.
  2. To verjetno že veste, da špargljem odlomimo spodnji oleseneli del? To naredimo tako, da enostavno spodnji del prepognemo in se sam odlomi tam, kjer je olesenel.
  3. V večji skledi z električnimi metlicami stepemo 4 jajca, dodamo kraljevo sol in mediteranska zelišča ter sveži kremni sir, na koncu pa vmešamo še 1 jž pirine moke.
  4. Blanširane šparglje (gojene približno 8 – 10 minut), odcedimo.
  5. V večji ponvi segrejemo malo maščobe, ko je dovolj vroča vanjo vlijemo jajčno maso ter po vrhu razporedimo blanširane šparglje ter še dodatno posujemo z mediteranskimi zelišči.
  6. Pokrito pečemo približno 4 – 5 minut.
  7. Preden ponudimo, posujemo še s parmezanom.

*Zakaj sem izbrala prav Kraljevo sol Trije kralji? Predvsem zato, ker je to sol iz slovenskega morja, pridelana na tradicionalen način, pa tudi zato, ker je nejodirana.

**In zakaj so mi všeč mediteranska zelišča Trije kralji? Zato, ker mešanica poleg klasičnih mediteranskih začimb (bazilika, rožmarin, origano, majaron ,…) vsebuje še nekaj eksotičnih začimb kot so kurkuma, koriander, grško seno, čili,…. Okus, ki ga mediteranska zelišča pustijo jedi je nepozaben. In sploh pri jajčnih jedeh imam rada, da so v ospredju okusi začimb in zelišč. Ta mešanica se odlično poda tudi k zelenjavnim jedem ter jedem iz belega mesa.

Vsi, ki si želite preizkusiti okuse začimb iz spletne trgovine www.zacimbe.si imate s kodo SSB15 15 % popust pri nakupu.

0 comments on “Puhasta jajčna omleta s špargljiAdd yours →

Dodaj odgovor