Raffaello rezine

Raffaello rezine, božanski okus kokosa in vanilijeve kreme. Sladica s katero boste presenetili vse ljubitelje kokosa in legendarnih Raffaello kroglic.

Rafaello rezine
Potrebujemo:

Za spodnji kokosov biskvit: 6 beljakov, 200 gr sladkorja v prahu, 150 gr moke, 1/2 zavitka pecilnega praška, 80 gr kokosa

Za vanilijevo kremo: 6 rumenjakov, 50 gr moke, 100 gr moke, 2 zavitka vanili pudinga, 200 gr masla, 8 dcl mleka, 2 dcl stepene sladke smetane

Kokos za posip, mandlji

Mere pekača cca 19×33 cm

Za biskvit najprej beljake stepemo v sneg, dodamo sladkor v prahu, moko, pecilni prašek in kokos. Pečemo v predhodno segreti pečici približno 18 minut. Pazimo, da ostane biskvi bel. Biskvit popolnoma ohladimo.

Medtem pripravimo kremo. Rumenjake zmešamo z 2 dcl mleka, 2 vrečkama vanili pudinga, 100 gr sladkorja, 50 gr moke.

Zavremo ostalih 6 dcl mleka. Vmešamo mešanico mleka in sladkih rumenjakov in pudinga. Med stalnim mešanjem z ročno metlico, kuhamo še nekaj minut, da se zgosti. Malo ohladimo in vmešamo maslo. Nato “puding” popolnoma ohladimo in vanj z leseno lopatico na rahlo vmešamo stepeno sladko smetano in prelijemo na biskvit.

Posujemo s kokosom in porazdelimo mandlje. Postavimo v hladilnik za vsaj 12 ur. Ohlajeno razrežemo na želeno velikost rezin.

Raffaello rezine
Print Friendly, PDF & Email