Rdeča Glamour torta

RDEČA GLAMOUR TORTA
Za biskvit potrebujemo:

3 jajca, 200gr sladkorja, 200gr moke, 0,5dcl olja, 0,5dcl toplega mleka, 1 zavitek vanili sladkorja, 15 g temne čokolade v prahu, 2 – 3 čajne žličke rdeče jedilne barve (v prahu ali v gelu), 1 čajna žlička jabolčnega kisa, 1 žlička sode bikarbone, naribana lupinica bio limone

Za kremo potrebujemo:

500 g mascarpone sira, 200 ml smetane za stepanje, sladkor v prahu po okusu, aroma z okusom po želji (lahko je tudi brez arome)

Za dekoracijo potrebujemo:

jagode ali sadje po izbiri, srebrne sladkorne kroglice

RDEČA GLAMOUR TORTA

Najprej se lotimo priprave kreme.

Mascarpone sir obdelamo z električnimi metlicami. Med mešanjem dodamo sladkor v prahu ter tekočo smetano za stepanje. Po želji dodamo aromo.

Pripravljeno kremo hranimo do uporabe v hladilniku, da bo kompaktna, ko bomo torto okraševali.

RDEČA GLAMOUR TORTA

Sledi priprava biskvita.

Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake, sladkor in vanili sladkor stepamo toliko časa, da dobimo gladko kremo (med 8 in 10 minut). Nato vanjo dodamo sneg iz beljakov ter olje in toplo mleko. Na koncu pa še mešanico moke, kakava ter limonine lupinice.

Vmešamo še barvilo, količino prilagodimo želeni intenzivnosti barve.

Zamešamo žličko jabolčnega kisa ter žličko sode bikarbone. Nastane pena, ki jo takoj vmešamo v maso. Če nimamo teh dveh sestavin doma, uporabimo pecilni prašek.

Maso prelijemo v pripravljen pekač, ki smo ga namazali z maslom in posuli z moko ali pa obložili s peki papirjem.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 30 – 35 minut (model premera 26 cm, višine približno 4 cm).

Biskvit vzamemo iz modela ter ga popolnoma ohladimo na rešetu. Ohlajenega razrežemo na 2 plasti, ki jih dekoriramo s kremo po svojem okusu.

RDEČA GLAMOUR TORTA

Pri tej torti sem vsako plast kreme nanesla z dresirno vrečko in nastavkom.

RDEČA GLAMOUR TORTA
Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Rdeča Glamour tortaAdd yours →

Dodaj odgovor