Predjed za dve osebi sicer pa glavna jed za 1 osebo.
Potrebujemo: 200gr repkov kozic, 1 čebulo, 2 stroka česna, olje, 2 zrela paradižnika, 1 žlico konjaka, 1 žlico limoninega soka, sladkor, sol in 8 listov sveže bazilike.
Na olju posteklenimo sesekljano čebulo. Ko postane zlata ji dodamo na kocke narezana paradižnika. Dodamo 3 ščepe sladkorja, da izničimo kislino paradižnika ter rahlo solimo. Malce pokuham ter dodamo repke kozic, 2 sesekljana stroka česna in 4 lističe sveže bazilike. Pokrito dušimo 20 minut na zmernem ognju. Nato prilijemo konjak ter limonin sok in vse skupaj pokrito dušimo še 10 minut. Odstavimo, serviramo na krožnik, okrasimo s po 2 lističi bazilike in postrežemo.
0 comments on “Repki kozic na rdeče”Add yours →