Rižota mesna s sirom

Vsakič, ko z vilico dvignemo rižoto s krožnika, se tako mamljivo iz sredine vleče še stopljen sir 😉

Za 4 osebe potrebujemo:

240gr belega riža vrste Arborio, 300gr svinjskega stegna, 1 čebulo, olje, paradižnikov koncentrat, 1 strok česna, sol, poper, 200gr mehkega sira (jaz uporabljam Trapist), ki ga razrežemo na manjše rezine, pol žlice moke, voda, 1cm rezina masla, parmezan.

Na vroči maščobi prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na manjše koščke narezano meso ter strt strok česna. Pražimo toliko časa, da postane meso lepo zapečeno. Takrat solimo in popramo ter dolijemo vodo, da se duši in meso zmehča. Jaz ponavadi dušim 45 minut. Nato dodam žlico paradižnikovega koncentrata. In nekaj minut še kuham. V malce vode damo pol žlice moke, jo z vilico stepemo, da ni grudic in zgostimo omako. Medtem pod vročo vodo operemo riž ter ga dodamo omaki. Medtem, ko se riž kuha, prilivamo vodo, da se riž ne sprime na dno lonca. Ko je riž kuhan po našem okusu, ugasnemo štedilnik, v riž pa vmešamo slab cm debelo rezino masla. Premešamo. Na krožnik damo dve žlici rižote, ju poravnamo ter nanj položimo več manjših rezin sira in nato na sir spet rižoto. Dekoriramo z lističi bazilike.

K jedi lahko ponudimo riban parmezan.

0 comments on “Rižota mesna s siromAdd yours →

Dodaj odgovor