Rolada 8

Zakaj rolada 8? Po prebranem receptu vam bo vse jasno 😃

Za klasičen pekač iz štedilnika potrebujemo:

8 svežih jajc, 8 žlic sladkorja, 1 zavitek vanili sladkorja, 8 žlic moke, 1 kavna žlička pecilnega praška, kristalni sladkor za posip, marelična marmelada.

Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake stepamo 8 minut, nato jim dodamo sladkor v katerega smo že vmešali vanili sladkor. Nato stepamo še 5 minut. Po žlicah dodajamo še mešanico moke in pecilnega praška. Mešamo še 5 minut. Na koncu z ročno metlico vmešamo na rahlo še beljake. Pazimo, da med mešanjem v maso ne pride preveč zraka, ker nam zaradi tega nastajajo med peko zračni baloni in se rolada na določenih delih dviguje.

Pečico predhodno ogrejemo na 200°C.

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj vlijemo maso in jo s kuhinjsko lopatko poravnamo.

Rolado pečemo 16 minut. Vročo obrnemo na čisto in suho krpo, ki smo jo posuli s kristalnim sladkorjem ter stran s peki papirjem, ki gleda proti nam, obrišemo z vlažno krpo ter papir odstranimo. Rolado zavijemo v krpo in pustimo, da se ohladi.

Ohlajeno namažemo z marelično marmelado. Seveda pa lahko uporabimo tudi druge okuse marmelad.

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Rolada 8Add yours →

Dodaj odgovor