Slan skutno zelenjavni štrudel

Kdo pa pravi, da mora biti štrudel samo sladek? Jaz prav obožujem take slane zadeve. In danes sem spet sestavila nekaj dobrega!

Za okrogel model premera 26cm potrebujemo: 3 liste vlečenega testa, 4 cm kos tekočega ohlajenega masla, 1 večji bučko, 1 manjši por, 500gr nepasirane skute, 2 žlici kisle smetane, 2 sveži jajci, 100ml tekoče sladke smetane, 100gr ovčjega sira, 100gr belega sira v slanici, sol, mediteranske začimbe.

Bučko operemo in grobo naribamo v cedilo ter solimo. Por narežemo na kolobarje in na hitro popražimo na maslu, rahlo solimo.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake v večji skledi razžvrkljamo ter jim dodamo kislo smetano, skuto, mediteranske začimbe, nariban ovčji sir, nekaj žlic tekoče sladke smetane ter odcejene naribane bučke in vse še enkrat premešamo. Na koncu na rahlo vmešamo sneg beljakov.

Pekač obložimo s peki papirjem. Vlečeno testo razpolovimo. Najprej dno prekrijemo  s 3 polovicami testa, tako da je prekrito dno, rob pekača pa obložen s testom. Vsak list testa namažemo z maslom. Čez testo damo polovico nadeva čez katerega ponovno damo 3 polovice vlečenega testa, vsakega smo spet namazali z maslom. Po testu prelijemo ostanek nadeva, po katerem posujemo por ter nadrobljen beli sir.

Z robovi testa delno prekrijemo nadev in testo premažemo z maslom, nato prelijemo s sladko smetano ter čez namažemo še kislo smetano. Če nam ostane sladka smetana, jo prelijemo po nadevu.

Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 200°C ter pečemo 50-60 minut.

Jed postrežemo vročo, lahko pa jemo tudi hladno.

0 comments on “Slan skutno zelenjavni štrudelAdd yours →

Dodaj odgovor