Potrebujemo: 5 listov vlečenega testa, 500gr špinače, maslo, krušne drobtine, kislo smetano, Tilzit sir, kvadraten pekač
Na maslu prepražimo drobtine in dodamo sesekljano špinačo. Solimo. Dušimo 20 minut, nato dodamo dve žlici kisle smetane. Kuhamo še par minut.
Pekač namažemo z raztopljenim maslom in vanj položimo dva lista vlečenega testa. Vsak list premažemo z maslom. Nato potresemo riban sir, čez špinačo. Ponovimo še trikrat s po enim lističem testa. Nazadnje damo samo špinačo čez katero naribamo sir. Robove testa pokrijemo čez špinačo. Na sredini ostane odprtina.
Pito pečemo 30 minut pri 200°C. Ko je malce ohlajena, jo razrežemo po dveh diagonalah, da dobimo štiri trikotnike.
0 comments on “Špinačna pita po moje”Add yours →