Za tako slastno pečenko potrebujemo: 1,5 kg svinjskega vratu, sol, poper, 4 stroki česna, 1 čebula, čista juha
Meso dobro operemo, vanj naredimo štiri manjše zareze, v vsako potisnemo polovičko česna, solimo in popramo. V večjem loncu ali viski posodi segrejemo mešanico olja in svinjske masti na kateri meso z vseh strani na hitro zapečemo, da postane lepo rjavo. Vmes dodamo še čebulo, ki smo jo prerezali na polovico ter preostala dva česna. Nato zalijemo z 1 zajemalko čiste juhe. Meso dušimo in na vsakih 15 min dolijemo malce juhe, da se počasi duši. Meso med pečenjem nekajkrat obrnemo. Vsega skupaj jaz tako pečenko, da je res mehka kot putrček pečem skoraj 2 uri.
Pečenko ponudimo z omako ali brez. Odvisno od našega okusa 😉
Recept za omako: od mesa vzamemo čebulo in česen, prilijemo malce svežega olja, z vilico zmečkamo čebulo ter česen, potresemo z dvema žličkama moke, malce zarjavimo, dolijemo najprej malce vode, poskusimo, ker je ponavadi že dovolj slana, če pa ni začinimo še z malce vegete in čiste juhe.
Pa dober tek!
0 comments on “Svinjska pečenka za prste polizat”Add yours →