Potrebujemo: 1/2 kg svinjskega fileja, olje, sol, poper, gorčica s semeni, navadna gorčica, rezine hamburške pancete, česen v olupku, tekoča sladka smetana.
Večer preden sem pripravila to jed, sem svinjsko ribico premazala z oljem in natrla s soljo ter jo čez noč pustila v hladilniku. Pred pečenjem sem na krožnik zložila rezine hamburške pancete tako, da so se za slab centimeter prekrivale in jih premazala z navadno gorčico. Meso sem premazala z dvema žlicama gorčice s semeni in ga preložila na panceto, ki sem jo tesno ovila okrog fileja. Po vrhu sem še popravlja. V ponvi sem segrela olje in ko je postalo vroče sem vanjo položila vanjo. V ponvo sem dodala še 8 česnovih strokov v olupku. Meso sem najprej zapekla na visoki temperaturi, da je spodaj rahlo zarjavelo, nato sem dodala malce vode, znižala temperaturo in pokrila. Tako sem, z občasnim dolivanjem vode, meso dušila 1 uro. Nato sem meso skupaj z maščobo predala v keramični pekač in položila v pečico, ogreto na 200°C. Tako sem meso, odkrito pekla še 45 min, da je panceta postala hrustljava in je dobila lepo barvo. Tik preden je bilo meso pečeno, sem v ponvi, kjer se je peklo meso, z vilico zmečkal 4 pečene stroke česna, ki sem jih pred tem olupila in prilila 1,5 dcl tekoče sladke smetane. Vse skupaj sem zgostila. File sem narezala na 2cm rezine. Po dve rezine mesa sem položila na krožnik in dodala omako. Zraven sem pripravila domač pomfri krompir ter po dva pečena neolupljena česna. Na eno rezino mesa pa sem dodala še žličko hladne gorčične omake (recept sledi).
0 comments on “Svinjski file z gorčičnimi semeni in hamburško panceto”Add yours →