Testenine z ajvarjem in ementalcem

Testenine z ajvarjem in ementalcem

Za 2 osebi

250 g mešanih kratkih testenin (fusili in peresniki), 1 manjša rdeča paprika, 1 manjša čebula, 4 jušne žlice oljčnega olja, 2 – 3 jušne žlice rahlo pekočega ajvarja Droga, 100 ml zelenjavne jušne osnove, 75 ml tekoče smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 2 rumenjaka, 100 g ribanega sira Ementalec Pomurskih mlekarn, sol, poper

Priprava:

  1. V ponvi na vročem olju popražimo sesekljano čebulo ter na kocke narezano papriko. Zmehčamo.
  2. V skledi zamešamo nariban sir, rumenjake in polovico tekoče smetane za stepanje. Dodamo sol in poper.
  3. V ponev k zelenjavi dodamo ajvar in na kratko pokuhamo. Zalijemo s preostankom smetane in z zelenjavno jušno osnovo.  Omako med mešanjem zgostimo.
  4. Zavremo slano vodo in skuhamo testenine. Odcedimo.
  5. Testenine vmešamo v kuhano omako in dobro premešamo.
  6. Vlijemo še mešanico sira, rumenjakov in smetane.
  7. Če deluje mešanica preveč suha, dolijemo še malo zelenjavne jušne osnove.
  8. Testenine z omako v ponvi posujemo še z naribanim Ementalcem.

K Testeninam z ajvarjem in ementalcem lahko ponudimo še Kraljevsko solato s stročnicami, jajci in pečeno slanino.

Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

Print Friendly, PDF & Email