Za 2 osebi
250 g mešanih kratkih testenin (fusili in peresniki), 1 manjša rdeča paprika, 1 manjša čebula, 4 jušne žlice oljčnega olja, 2 – 3 jušne žlice rahlo pekočega ajvarja Droga, 100 ml zelenjavne jušne osnove, 75 ml tekoče smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 2 rumenjaka, 100 g ribanega sira Ementalec Pomurskih mlekarn, sol, poper
Priprava:
- V ponvi na vročem olju popražimo sesekljano čebulo ter na kocke narezano papriko. Zmehčamo.
- V skledi zamešamo nariban sir, rumenjake in polovico tekoče smetane za stepanje. Dodamo sol in poper.
- V ponev k zelenjavi dodamo ajvar in na kratko pokuhamo. Zalijemo s preostankom smetane in z zelenjavno jušno osnovo. Omako med mešanjem zgostimo.
- Zavremo slano vodo in skuhamo testenine. Odcedimo.
- Testenine vmešamo v kuhano omako in dobro premešamo.
- Vlijemo še mešanico sira, rumenjakov in smetane.
- Če deluje mešanica preveč suha, dolijemo še malo zelenjavne jušne osnove.
- Testenine z omako v ponvi posujemo še z naribanim Ementalcem.
K Testeninam z ajvarjem in ementalcem lahko ponudimo še Kraljevsko solato s stročnicami, jajci in pečeno slanino.
Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
0 comments on “Testenine z ajvarjem in ementalcem”Add yours →