Tortilje

Za tortilje (10 manjših tortilj – 45gr vsaka surova)

potrebujemo:

450 gr moke, 85 ml sončničnega olja, 1 žlička pecilnega praška, 1/2 jušne žlice soli in 250 ml vroče vode.

Najprej zmešamo moko, sol, pecilni prašek in olje. Nato še vročo vodo. Dobimo voljno kepo testa, ki naj počiva 30 minut pokrita s krpo. Po prvem počivanju oblikujemo 10 enakih kepic, ki jih ponovno pokrijemo in pustimo počivati še naslednjih 30 minut.

Nato vsako kepico najprej z rokami potlačimo v ploščat krog, ki ga takoj zelo tanko razvaljamo. Preden damo tortiljo pečt jo s prsti potapkamo po celotni površini. Tortiljo pečmo z vsake strani dobro minuto. Če jo pečemo preveč časa, postane suha in se ne zavije, ampak se lomi. Pečene tortilje pred nadevanjem hranimo na toplem, pokrite z vlažno krpo iz blaga.

Nadevana jih s sestavinami po našem okusu.

tortilje, tako kot jih jaz pripravim
Tortilje
Print Friendly, PDF & Email