Tramezzino rolada slana

Tramezzino rolada slana je nastala po mojem okusu, ko sem združila suho madžarsko salamo in pikanten dimljen sir.

Tramezzino je znan italijanski kruh, v bistvu samo zelo rahla rezina sredice kruha, ki se jo uporablja za sendviče ter polnjene kruhke, tako s slanimi kot sladkimi nadevi.

TRAMEZZINO KRUH

V Sloveniji sem ga zaenkrat zasledila samo v Eurospinu ter v Sparu.

Za rolado na fotografiji potrebujemo: 1 paket tramezzino kruha (4 rezine), 1 svež sirni namaz, pest črnih oliv, 100 gr suhe salame, 6 rezin sira s čilijem, 100gr rukole

Na prozorno kuhinjsko folijo postavimo rezine kruha tako, da se po daljši stranici med seboj za pol centimetra prekrivajo. Pokrijemo jih s folijo in s kuhinjskim valjarem sploščatimo, da sem robovi sprimejo. Vrhnjo plast folije odkrijemo. Najprej po vsej površini kruha namažemo svež sirni namaz (jaz uporabim Abc), nato na tanko narezane črne olive, čez pa še rezine salame (madžarska salama-narezek, Lidl), tik eno ob drugi. Nazadnje pa še dve navpični vrsti sira (okrogle rezine s čilijem Lidl). Nadevan kruh tesno zavijemo v rolado, ki jo zavijemo v prozorno folijo in postavimo za nekaj ur v hladilnik.

Tramezzino rolada slana
Tramezzino rolada slana

Serviramo jo tako, da na krožnik najprej položimo liste rukole, nato še rezine rolade.

Tramezzino rolada slana
Print Friendly, PDF & Email