Zavitek iz bučk in mozzarelle

Zavitek iz bučk in mozzarelle. Odlična poletna jed za glavni obrok ali kot hladen prigrizek. Idelano za te poletne dni, ko je domačih bučk v izobilju.

Potrebujemo:

1 pravokoten list listnatega testa, 2 topljena sirčka za mazanje Slovenka Pomurske mlekarne, 1 mozzarello, 1 srednje veliko bučko, mediteranska zelišča, 1 jajce, sol, 1 žlico olja, 1 žlico kisle smetane Pomurske mlekarne

Testo vzamemo iz hladilnika 15 minut preden ga bomo nadevali. Bučko operemo in z olupkom nalistamo na rezine, ki jih solimo in pustimo na cedilu, da spustijo odvečno vodo. Nato raztegnemo testo in ga premažemo z dvema sirčkoma, mozzarello odcedimo in nastrgani ter enakomerno porazdelimo po testu. Posujemo z mešanico mediteranskih začimb, čez pa eno ob drugi položimo nalistamo rezine bučke. Zavitek zavijemo po daljši stranici testa. V skledici razžvrkljamo jajce z oljem in kislo smetano. Zavitek po vrhu najprej z vilicami večkrat prebodemo in ga nato premažemo z jajčno mešanico.

Skupaj s peki papirjem ga prenesemo na pekač in ga pečemo 25-30 minut pri 200°C.

zavitek iz bučk in mozzarelle
Print Friendly, PDF & Email