Zavitek, skutni z bourbon vanilijo

Za vlečeno testo potrebujemo: 500 gr moke, 2-2,5 dcl mlačne vode, 2 žlici olja, 2 ščepa soli

Iz sestavin ročno zamesimo testo, vodo dodajamo postopoma, da vidimo koliko jo potrebujemo. Testo ne sme biti ne premokro niti presuho. Naredimo dva hlebčka, ki ju pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati pol ure. Medtem pripravimo nadev.

Za nadev potrebujemo: 500 gr nepasirane skute, 4 žlice kisle smetane, 2 jajci, 5 žlic sladkorja, 1 zavitek bourbon vanili sladkorja

Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo sneg in ga postavimo v hladilnik na hladno. V rumenjake dodamo 3 žlice sladkorja in bourbon vanili sladkor ter z električnim mešalnikom stepamo toliko časa, da dobimo lepo, kremasto maso. Nato damo skuto v skledo in jo z vilico pretlačimo, dodamo 2 žlici sladkorja ter 4 žlice kisle smetane. Vse dobro premešamo. Potem dodamo najprej sladke rumenjake, nato na rahlo vmešamo še sneg iz beljakov.

Potrebujemo še: sladkor v prahu in olje

Testo zelo na tanko razvlečemo na prt. Pokapljamo ga z malce olja ter na hitro po celotni površini razdelimo nadev. debelejše robove testa odtržemo in s pomočjo prta naredimo zavitek, ki ga predenemo na namaščen pekač.

Pečemo pri 200 stopinj Celzija 35-40 minut. Še toplega potresemo s sladkorjem v prahu.

0 comments on “Zavitek, skutni z bourbon vanilijoAdd yours →

Dodaj odgovor