Zavitek z breskvami (štrudl)

 

Za vlečeno testo potrebujemo: 500 gr moke, 2-2,5 dcl mlačne vode, 2 žlici olja, 2 ščepa soli

Iz sestavin ročno zamesimo testo, vodo dodajamo postopoma, da vidimo koliko jo potrebujemo. Testo ne sme biti ne premokro niti presuho. Naredimo dva hlebčka, ki ju pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati pol ure. Medtem pripravimo nadev.

Za nadev: 2 kg bolj zrelih breskev, sladkor po okusu

Breskve operemo in jih narežemo na tanjše rezine. Potresemo jih z želeno količino sladkorja in pustimo, da se omedijo.

Potrebujemo še olje za premaz testa, sladkor v prahu za posip

Po pol ure raztegnemo testo na prtu ter ga pokapljamo z malo olja. Po celi testeni površini razdelimo breskve brez sladkega soka. Testu po robovih odtržemo debelejši rob in s pomočjo prta zavijemo zavitek. Predenemo ga na rahlo naoljen pekač. Vse zavitke namažemo z malce olja preden jih postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj Celzija. Zavitek pečemo 30-35 min. Ko je pečen, ga še mlačnega potresemo s sladkorjem v prahu.

 

Print Friendly, PDF & Email