Zelenjavna juha

Potrebujemo: 1 zrezek (svinjina, piščanec, govedina), 3 krompirji, 1 večji korenček, pest graha, 5-6 stročji fižolov, nekaj cvetkov cvetače, 10 cm pora, peščica mini testenin, peteršilj, zelena, voda, sol, olje, vegeta po okusu.

V lonec nalijemo vodo, zrezek operemo, če ne izberemo piščanca, zrezek rahlo potolčemo in meso narežemo na majhne kose ter rahlo solimo. V vodo dodamo košček zelene, krompir in korenček narezan na kocke ter par kapljic olja. Ko te sestavine vrejo 20 minut, dodamo grah, narezan stročji fižol, cvetke cvetače, testenine ter to kuhamo nadaljnjih 30 minut. Po 50 minutah kuhanja dodamo na kolobarje narezan por ter sesekljan svež peteršilj. Preverimo slanost in dodamo tudi vegeto po okusu. Pustimo, da vre še 10 minut.

Krompir se v tem času dobro razkuha in juho prijetno zgosti.

V sezoni lahko dodamo še pest svežega fižola.

Namesto testenin lahko uporabimo pest riža.

0 comments on “Zelenjavna juhaAdd yours →

Dodaj odgovor