Zelenjavna parmigiana

Potrebujemo: 2 večji bučki, 2 srednje velika jajčevca, paradižnikova omaka (jaz jo naredim sama doma, recept je že bil objavljen na blogu), olivno olje, 300 gr mehkega  sira (uporabila sem Trapist), 1 natrgana mozzarella, bešamel, parmezan, sveža bazilika, sol, maslo.

Jajčevce in bučke narežemo na rezine, jih solimo, premažemo z olivnim oljem in popečemo na grill plošči.

Pripravimo paradižnikovo omako ter bešamel (recept je tudi že na blogu). Naribamo mehki sir.

Keramični pekač namažemo z maslom in položimo vanj prvo plast jajčevcev. Čez polijemo paradižnikovo omako, bešamel, malo sira in nato rezine bučk. Plasti ponavljamo dokler ne porabimo sestavin. Zadnja plast je mešanica mehkega sira in natrgane mozzarella čez katero pokapamo še nekaj paradižnikove omake ter posujemo parmezan. Dodamo še nekaj lističev sveže bazilike.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C od 30-40 minut.

0 comments on “Zelenjavna parmigianaAdd yours →

Dodaj odgovor