Zelenjavno mesna rižota

Potrebujemo:

2 papriki (rumena in rdeča), 2 korenčka, 1 čebula, 1 konzerva pelatov, 2 zrezka svinjskega kareja, 1 strok česna, 300gr belega riža Arborio, parmezan, maslo, olje, sol, poper, sladkor, maslo

Na vročem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na koščke narezano meso ter strt strok česna. Popražimo, da je meso z obeh strani lepo zapečeno. Nato dodamo na kocke narezano papriko ter na koščke narezan korenček. Spet malce popražimo, solimo in dodamo sesekljane pelati ter ves paradižnikov sok iz konzerve. Dodamo žličko ali dve sladkorja, da izničimo kislost pelatov. Jed tako dušimo 50 minut, vmes po kapljicah prilivamo vodo. Popramo. Riž operemo pod toplo vodo in ga dodamo v omako ter dolijemo zajemalko vode. Med nenehnim mešanjem ga skuhamo “al dente”. Ko rižoto ugasnemo dodamo debelejšo rezino masla in riž premešamo, da postane bolj kremast. Ko jed serviramo na krožnike, jo po želji najprej posujemo s parmezanom.

Print Friendly, PDF & Email